Lupiner

Bitter Lupiner

39.00DKK

Dybt rodfæstet, etårig bælgplante

Kategori:

Beskrivelse

Bitter Lupin

Indhold: 500 g.

  • Dybt rodfæstet, jordfrigørelse, etårig bælgplante
  • Fremragende luft og kvælstofopsamler og derfor ideel grøn gødning til efterfølgende dyrkning i køkkenhaven
  • Ideel til sandede, leragtige og let sure jordarter

Såning: april – august

Mængde tilstrækkelig til: 50 m2

Lupiner – vækst, pleje og opbinding

I naturen findes lupiner i relativ tør jord, og foretrækker derfor ikke et for højt kalkniveau. Det er en etårig plante der er meget hårdfør. Den udkonkurrer simpelthen andre ukrudtsplanter såfremt der er fuld sol. Dvs. er ekstremt hurtigt-voksende, også i lidt skrappere klima. Lupiner starter med at vokse i foråret hvor den får sine fine blade, og efterfølgende i juni-juli blomstrer til sit fulde potentiale.

Ønsker man at pleje sine lupiner bedst muligt, er det en relativ nem opgave, da de formerer sig uden problemer ved frø som kan sås mellem månederne august-september. Gerne straks efter modning, eller tidligt forår. Dog er det vigtigt at tage in mente, at større og ældre planter er svære at omplante, grundet de har tykke og skrøbelige rødder.

Lupiner er en absolut stærk plante, hvorfor udgangspunktet er, at de ikke behøver opbinding. Dog kan der ved meget blæst og hårde regnskyl ske det, at de falder sammen. Selve blomsten og spidsen er tung, og kan derfor vende lodret ned af. Det er ikke pænt, hvorfor der er nogen der vælger at opbinde planten.

Et godt jordmiljø

Hvem vil ikke godt at have lækkert, sundt og velnæret jordsystem og det er lupiner særligt gode til. Deres rodsystem er virkelig dygtige til at tilføje jorden organiske stoffer, og løsne komprimeret jord. Ofte benyttes de etårige planter i form af gule og blå lupiner. De dør og visner, men kommer tilbage igen næste sæson. Brug dem i en køkkenhave eller andet. Få det bedste ud af din jord. Men at kende de forskellige sorter er en rigtig god idé. Fordi lupiner kommer i mange former, der vokser, blomstrer og agerer anderledes end fra den næste. Vil man gerne have vores seneste nyheder og opdateringer, så klik her og besøg vores facebook-side. Find alle vores produkter, så som solsikkekerner til fugle her.

Yderligere information

Vægt 0.500 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Bitter Lupiner”